Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Fasttilknyttet plejecenterlæge

Åbylægerne, Åbyen 3, Grenaa Tlf. 86 30 99 44

SÅDAN FUNGERER EN FASTTILKNYTTET LÆGE

Norddjurs Kommune har indgået aftale med en læge/lægepraksis, om at blive fast tilknyttet plejecenteret. Som beboer her på plejecenteret får du mulighed for at skifte til den fasttilknyttede læge, som fremover vil komme regelmæssigt på plejecenteret. Den fasttilknyttede læge fungerer som almindelig praktiserende læge for de beboere, som vælger den fasttilknyttede læge som sin læge.

Åbylægerne, Åbyen 3 i Grenaa er fasttilknyttet til Plejecenter Digterparken.

FRIT VALG

Det er frivilligt, om du vil gøre brug af tilbuddet om at skifte til den fasttilknyttede læge, eller om du ønsker at beholde din egen læge. Vælger du at beholde din egen læge, vil lægebesøg foregå som hidtil, og der vil ikke være ændringer for dig.

HVAD KOSTER DET AT BLIVE TILKNYTTET PLEJECENTERLÆGEN?

For borgere, der ønsker at skifte læge i forbindelse med, at de flytter ind på plejecenteret, og dermed skifter folkeregisteradresse, er lægeskiftet gratis. Det gælder uanset om man flytter fra en adresse i Norddjurs Kommune eller fra en adresse i en anden kommune.

For borgere, der allerede bor på plejecenteret, og dermed allerede har folkeregisteradresse på plejecenteret, koster det et flyttegebyr på 205 kr. at skifte læge.

Hvis du ønsker at skifte til den fast tilknyttede læge på plejecentret, skal du skifte læge og vælge den fast tilknyttede læge som din læge. Du kan skifte læge via www.borger.dk eller ved at kontakte borgerservice i kommunen.

YDERLIGERE INFORMATION

Hvis du har spørgsmål eller har brug for mere information, kan du kontakte:

- Plejepersonalet her på plejecenteret. 
- Din egen læge.

MEDICIN

• Hvis din regning fra apoteket ikke allerede er tilmeldt PBS, kan du eller dine pårørende henvende sig på apoteket og få hjælp til dette.
• Hvis personalet hjælper dig med administration af medicin, kan det blive leveret i plejecentrets sygeplejedepot.
• Ved akut behov, kan vi få brug for hjælp af dine pårørende til at hente medicin på apoteket.
• Hvis vi skal hjælpe dig, med at dosere din medicin vil vi gerne have store doseringsæsker til 14 dage. Disse kan købes på apoteket.

LIVSFORLÆNGENDE BEHANDLING M.M.

For at yde dig den bedste pleje, vil personalet på Plejecenter Digteerparken gerne opfordre dig til, i samråd med dine pårørende, at tænke over din holdning til: 
• Indlæggelse ved akut sygdom, genoplivning og livsforlængende behandling
Dette skal foregå i samråd med din egen læge, hvad enten du har plejecenterlægen eller anden praktiserende læge i kommunen.

 

Find vej: